La Bombeta tanca el llum

'Les persones ens fem grans i la manca de relleu generacional obliga a abaixar moltes velles persianes'

M'assabento que La Bombeta, la botiga d'il·luminació de l'avinguda de Catalunya, de Sant Cugat, tancarà les portes el 30 de novembre vinent. No es tracta d'un tancament forçat per raons econòmiques, com tants d'altres, sinó per jubilació dels seus propietaris, l'Andreu Garrell i la Pepi Helices, que durant trenta-tres anys han estat darrere el taulell fornint de llum persones, empreses i espectacles. El fet que no hi hagi continuïtat familiar ha forçat aquesta decisió, que és comuna a molts altres petits comerços de proximitat. Les persones ens fem grans i la manca de relleu generacional obliga a abaixar moltes velles persianes.

Més info: Tanca La Bombeta, després d'il·luminar més de 30 anys cases i comerços de Sant Cugat

Per a Sant Cugat és una pèrdua que se suma a les moltes que hem patit aquests darrers anys, algunes de les quals ho han fet arran del canvi d'hàbits de compra de la gent, ja sigui via grans centres comercials o Internet. La mateixa Pepi Helices se'n dol, en un reportatge d'aquest mitjà: "Molta gent que ve, ens demana consell, fa una foto de la bombeta i ja no els veiem més". Sap greu. Utilitzar les botigues com a punt d'informació i després comprar per Internet, a més de ser de mala educació, fereix de mort el petit comerç.

Puc imaginar, per tant, que en el moment d'abaixar la persiana, l'Andreu i la Pepi viuran un remolí d'emocions. Serà el moment en què diran adeu a una etapa vital de la seva vida, una etapa farcida de vivències i records que reviurà per uns instants cada cop que per voluntat o per atzar hi passin per davant. Darrere d'aquella porta hi deixen una part de si mateixos.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem