La brossa a Sant Cugat

'Les escombraries a casa sembla que cremin i que cal treure-les ràpid, deixant-les on es pugui'

El tema de les escombraries és molt més que el que passa en diades assenyalades, és el que passa en el dia a dia, que valoro com un gran problema, tant en l'aspecte particular com en el municipal.

Particularment, les escombraries a casa sembla que cremin i que cal treure-les ràpid, deixant-les on es pugui. També, hi ha persones que sistemàticament deixen les escombraries (també ho fan amb els excrements dels gossos, la llauna de refresc...) fora dels llocs indicats.

En l'àmbit públic, cal considerar la relació dinàmica entre volum de contenidor i nombre d'habitants; adequar l'entrada de materials als contenidors segons les escombraries, no al disseny; fer la recollida per necessitat i no per temporalitat; multar ja, a qui no deixa les escombraries, voluminosos, runa, olis, excrements... on no toca.

Per optimitzar ambdós vessants cal informació/formació, junt amb recursos humans i materials, que com sempre, ambdós requereixen temps i diners. Cal interioritzar, que ja no som la ciutat dels prodigis que ens explicaven, som una magnífica ciutat de quasi 100.000 persones i amb un nivell adquisitiu alt, el qual representa un elevat metabolisme social, que genera molta brossa de tota mena contínuament.

Si es té clar plantejar altres models de consum a la baixa, aplicats d'acord amb el coneixement i sentit comú, que reduiran les deixalles i milloraran tot el procés. Es poden prioritzar recursos, emprats en altres àrees, així, per mi, és més important tenir la ciutat neta de deixalles, que els jardins impecables, ambdues coses tenen components estètics i saludables, o bé altres temes, però cal valorar que fer, ja que amb la situació econòmica actual i futura, no es podrà fer tot.

És una simple opinió, però amb la seva discussió, s'avança més i més ràpid que amb queixes.

 
 
Comentaris

Destaquem