Ca n'Ametller, treballant pel Sant Cugat del futur

'La ciutat policèntrica, amb diverses centralitats ben connectades amb transport públic de qualitat, carrils per bicicletes i passejos per vianants'

El passat dia 13 vam tenir ocasió d'explicar els criteris de com pensem que hauria ser el futur del barri de Ca n'Ametller. Allà vaig explicar que la definició de l'últim gran creixement de la ciutat és un tema molt important, i per això cal que tothom ho conegui i pugui opinar al respecte.

Més info: El "consens" i la "participació" són les bases del nou barri de Ca n'Ametller

Farem realitat un barri exemplar, a partir del cobriment del ferrocarril que ara fa de barrera i de construir una nova estació intermodal, que connecti amb el territori i amb la resta del municipi. El torrent de la Guinardera i la continuïtat dels parcs, Central i de Can Mates fins a arribar a l'estany dels Alous, seran els grans eixos verds que organitzaran el barri.

La ciutat policèntrica, amb diverses centralitats ben connectades amb transport públic de qualitat, carrils per bicicletes i passejos per vianants. La ciutat complexa, amb barreja d'usos, de formes urbanes i de densitats, barrejant l'habitatge, amb comerç, amb activitat econòmica i amb equipaments de barri i també de ciutat, per tal de fer una ciutat amb vida al carrer.

La ciutat sostenible, des de la fase de planejament fins a la construcció dels edificis, continuïtat dels espais verds, cicle de l'aigua, alta eficiència energètica, energies renovables i comunitàries, carrers sense fums, etc.

Recosir, reconnectar, rehabitar, renaturalitzar. Versatilitat, espais exteriors, espais comuns, tecnologia aplicada, biodiversitat... són algunes paraules i criteris que defineixen les bases d'aquest projecte i del nostre full de ruta per fer una ciutat preparada pel futur.

Ca n'Ametller serà el primer indret de la ciutat on tot això serà una realitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem