Cal fer canvis...!

'Ara ens cal estructurar la ciutat adaptada a unes necessitats actuals que ens permeti seguir estant satisfets'

Intentant imaginar un Sant Cugat pels nostres fills m’agradaria poder veure una població ben valorada com ho és ara en el nostre entorn. Crec que estem en un moment de canvis que cal afrontar de forma decidida. La nostra població ha crescut en els darrers anys augmentant l'interès empresarial, el que possibilita un continuat creixement futur. Ara ens cal estructurar la ciutat adaptada a unes necessitats actuals que ens permeti seguir estant satisfets i a l'hora mantenir l'aconseguit fins avui que no és poc.

Una assignatura pedant és la mobilitat cada cop més qüestionada. Tenim un centre vila, al que no se li pot demanar més. Disposem d’una arteria central, Francesc Moragues i Rius i Taulet amb la que no es poden fer miracles. Ambdues vies juntament amb Lluis Companys tenen problemes de tràfec en moltes hores al dia.
Per contra sovint oblidem que tenim noves zones en creixement que cal dinamitzar, dóna’ls-hi vida i dotar-les d’al·licients per poder-hi gaudir i passejar. Aquest ha estat sempre el repte a resoldre per les ciutats que han crescut.

El centre està saturat pràcticament tot el dia i la resta de zones s’estan convertint en ciutat dormitori. El creixement es important però cal ordenar-lo de forma beneficiosa pel ciutadà. Cal potenciar els trajectes per les vies ràpides del voltant, millorant la senyalització dels accessos i evitant al màxim travessar el centre. Això ens val per millorar la mobilitat, pel desenvolupament del comerç de proximitat, per treballar en favor de l'estalvi energètic, la reducció de la contaminació i reduir la despesa de les famílies en desplaçament, per altra banda,  innecessari en molts casos.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem