2.225 santcugatencs van necessitar l'ajuda alimentària de Càritas el 2015

El col·lectiu de gent jove cada vegada recorre més als serveis de Càritas, cosa que preocupa

"Hi ha santcugatencs que em diuen que què fem amb un milió d'euros, que vivim en una 'ciutat rica' i que no hi ha tants pobres". Això va dir el delegat de Càritas a Sant Cugat, Rafa Gómez, durant la presentació de l'informe anual d'aquesta entitat solidària que posa en relleu les xifres de la pobresa i exclusió social a Sant Cugat.

I és que les dades aportades per Càritas indiquen que 633 famílies santcugatenques van recórrer al servei de primera acollida de l'entitat, que serveix per detectar les necessitats de cada persona i derivar-los als recursos i serveis que puguin resoldre la seva situació. Càritas compta amb una quinzena de serveis.

Una dada preocupant és l'augment de la presència de joves a Càritas, així com la dificultat per reinserir persones amb dificultats com a conseqüències de la falta de feina. Des de Càritas també llancen un avís als santcugatencs perquè prenguin consciència de la realitat que els envolta. I és que en dos anys, les aportacions particulars a Càritas han passat de 150.000 a 95.000 euros.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem