La Carmen d'El Mesón

'La Carmen va inaugurar El Mesón el 1964 convertint aquest establiment en un oasi en temps de grisos, un oasi modern i cosmopolita enmig d'un poble encara amb aire rural i encotillat'

La Carmen se'ns ha anat, deia que el seu temps s'havia acabat i potser tenia raó i amb ella es tanca tota una etapa. Una dona treballadora, feta a si mateixa, que va obrir un negoci i, que separada de ben jove en una època on les dones eren invisibles i les separacions més traumàtiques, el fet de tirar-lo endavant encara tenia més mèrit. Va tenir la sort d'una companya de vida, la seva germana Alícia, que fins al final li ha fet costat i l'ha cuidat.

Més info: Mor Carmen Rojo, filla predilecta de Sant Cugat i impulsora del Mesón

La Carmen va inaugurar El Mesón el 1964 convertint aquest establiment en un oasi en temps de grisos, un oasi modern i cosmopolita enmig d'un poble encara amb aire rural i encotillat en un règim que ho ofegava tot. La Carmen, omplia tot l'espai amb elegància, generositat i discreció. Tenia un encant senyorívol i un amor transversal cap a tot hom, vinguessin d'on vinguessin, per això tot hom l'estimava i entre els que la vàrem conèixer, aquest sentiment ha estat unànime.

Més info: El Mesón de Carmen Rojo

La Carmen anomenada fa pocs anys filla il·lustre de la ciutat -perquè triguem tant a reconèixer els nostres referents?- marxa just quan el seu El Mesón canvia fins i tot de nom, marxa quan se celebren els cent anys del naixement d'en Ferrater, un dels seus "fills estimats", i que cada any li portava flors al cementiri i es feia càrrec del ninxo. Marxa quan fa pocs dies un altre dels seus "fills", en Pacu Soler, també ha marxat, quan aquest Sant Cugat on tot hom es coneixia ja no era el seu, quan la majoria dels seus amics han anat passant abans que ella. La Carmen tenia molts "fills" que la trobarem a faltar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem