El català a Sant Cugat

'No es tracta únicament de defensar el català al carrer, de no canviar al castellà a la primera de canvi, sinó lluitar pel que és nostre, el tret identitari més important com a catalans'

Dins de la voràgine de notícies que omplen les pàgines dels diaris locals, costa trobar coses positives. La recentment creada Taula pel català en podria ser una d'elles. Perquè és un intent per donar una resposta unitària i frontal en la defensa de la utilització del català en tots els àmbits de la vida quotidiana, especialment en el que respecta al seu ús al carrer.

Més info: La Taula pel Català suma esforços amb entitats per fomentar l'ús social de la llengua

Però veient les entitats que en formen part i que han signat el document, em sembla una resposta molt fluixa, preocupant, pràcticament marginal, ja que no arriben a 20 en un cens de més de 500 associacions i entitats que hi ha a Sant Cugat. Ens hauria de caure la cara de vergonya.

Pot ser que la gent malfií de les iniciatives municipals, del partit que les impulsa, potser no agrada fer el joc al poder establert, del dubte que iniciatives públiques tinguin cap mena d'impacte, segurament molts es mouran per les coloraines dels partits que hi prenen part; no sé, però, al final tot va a parar a la víctima: al català.

Personalment, soc soci de quatre entitats de Sant Cugat, dues s'han compromès en el projecte, però les altres dues no. I em sap molt greu pertànyer a uns col·lectius que no saltin de la cadira davant de qualsevol iniciativa per salvar la nostra llengua. He fet gestions i ara hem de veure com evoluciona. Perquè no es tracta únicament de defensar el català al carrer, de no canviar al castellà a la primera de canvi, sinó lluitar pel que és nostre, el tret identitari més important com a catalans.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem