Com evitar relliscar a la via pública?

“Estem fent proves amb determinats productes per trobar una solució definitiva”

Cristina Paraira
Tinència d’alcaldia de Presidència, Serveis Urbans i Sostenibilitat

Sant Cugat té diversitat de paviments a la via pública; és per això que sota determinades condicions atmosfèriques de temperatura i humitat alguns paviments perden part de la seva capacitat d’adherència i poden ser, en alguns casos, lliscants. Ens passa a diferents indrets de la ciutat, sobretot en zones ombrívoles i amb alta humitat, per exemple, en algunes zones del Parc Central, la plaça d’Octavià o als Jardins de la Casa de Cultura.

Des de fa anys estem fent proves amb determinats productes per trobar una solució definitiva. Tot i que l’aplicació s’ha de fer periòdicament, donen molt bons resultats a paviments interiors com cuines, banys o menjadors, però no acaben de funcionar a la via pública. No hem trobat el producte que ens garanteixi un resultat òptim. És evident que l’ús extensiu de la via pública per part de vianants, vehicles de manteniment, agents meteorològics, etc., afecten el rendiment d’aquests  productes. Seguim fent proves.

“Urgeix una reforma ràpida del traçat en aquesta zona per la integritat física de tots”

Ana María Torrijos
Ciutadana afectada

Als jardins del Monestir, durant un dia de pluja, en sortir de la Casa de Cultura cap al passeig de Francesc Macià per l’espai destinat als vianants –uns passadissos de poca amplària, amb pendent, enrajolats, el límit dret dels quals acaba amb una vora ampla metàl·lica coberta del regueró que canalitza l’aigua– vaig col·locar el meu peu sobre aquesta peça de metall per no dificultar el pas a la persona que venia de front i, a l’instant, vaig relliscar cap endavant caient d’esquena a terra.


Els qui em van atendre lamentaven els varis contratemps ocorreguts en el mateix lloc i per la mateixa causa. Prego als tècnics d’Urbanisme de l’Ajuntament de Sant Cugat que en els seus projectes harmonitzin l’estètica amb la seguretat ciutadana, i a l’Administració li dic que urgeix una reforma ràpida del traçat en aquesta zona per la integritat física de tots i, especialment, dels nostres majors d’edat i els nens.

 
Comentaris

Destaquem