El Comitè Ambiental Escolar

'Aquest curs, a l'escola Collserola seguirem treballant per fer créixer la nostra consciència ambiental'

És ben sabut que la crisi climàtica constitueix l'amenaça més gran a què ens enfrontem i que les seves conseqüències poden ser devastadores si no fem un canvi d'hàbits en múltiples vessants (mobilitat, consum, model energètic, etc). Adoptar un nou estil de vida no és fàcil; i les escoles, amb el seu poder de transformació, poden ser grans aliades si aconseguim impregnar-les amb els valors de l'educació per a la sostenibilitat.

Amb aquest objectiu, a l'escola Collserola hem creat el COMITÈ AMBIENTAL, un òrgan de participació i dinamització, que pretén impulsar processos de transformació i millora ambiental al centre. Està format per representants de tota la comunitat educativa: alumnat, professorat, equip directiu, personal no docent i famílies; i també és interessant comptar amb la complicitat d'entitats ambientals i institucions del municipi.

Tenim clar que els infants han de ser els protagonistes i per això a cada aula hi ha un ECODELEGAT/DA que, entre altres responsabilitats, participa activament al Comitè en representació del seu grup classe i comparteix les propostes sorgides i els acords adoptats.

Així, el Comitè promou iniciatives que fomentin el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat. Com a exemple, el curs passat vam participar en el Let's Clean Up Europe, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de manera incontrolada a la natura, i vam aconseguir recollir 880kg de residus!

Aquest curs, a l'escola Collserola seguirem treballant per fer créixer la nostra consciència ambiental. I, alhora, animem a la resta d'escoles de Sant Cugat a crear el seu propi Comitè Ambiental!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem