Compte enrere

Ha tornat l’aparent normalitat als carrers de Sant Cugat després del mes d’agost. És el fenomen de transició de cada any, un cop acabades les vacances d'una part considerable dels habitants del municipi. És el moment en el qual tornen a conviure els que han estat fora amb els santcugatencs que han gaudit d’una ciutat mig buida i amb poques novetats, si exceptuem que aquest any la zona blava de Torreblanca era de pagament.

Però passejant per la plaça d’Octavià es pot veure una novetat important. Hi ha instal.lat un marcador. Un compte enrere que ens avisa dels dies, hores, minuts i segons que falten per l' l'1 d’octubre, el dia del referèndum. I la veritat és que ja falta poc. El temps passa depresa.

Recordo que abans del 9-N (allò que havia de ser una “botifarrada” però que va tenir una participació de gairebé dos milions i mig de catalans) es va instal·lar un marcador similar a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Els detractors van dir que no serviria de res, ni el marcador ni la convocatòria de la consulta...i es va fer.  I a més va ser un èxit.

Ara s’acosta una altre data d’aquestes que entre tots ens hem acostumat a qualificar com “històrica”. Ja ho veurem. El cert és que no té precedents i que pot canalitzar els desitjos democràtics de moltes persones. També a Sant Cugat, on la importància d’exercir el vot sempre ha estat ben valorada per una ciutadania que majoritàriament vol votar i acceptar després els resultats.

El repte no és el referèndum, que és un instrument. El repte de tots és aconseguir millorar el benestar d’una societat que se sent a gust exercint la democràcia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem