Un Nadal diferent

Passejant pel centre de Sant Cugat ja podem veure els llums de Nadal, les botigues ben decorades, els gegantins arbres il·luminats a la placa d'Octavià amb les casetes de fusta que ens recorden els mercats de Nadal del centre d'Europa.

Temps bonics i agradables, com cada any. Però enguany tot té un color diferent (i no em referiré al color groc que darrerament provoca ridícules prohibicions) per les circumstàncies del moment al nostre país. Per la situació política i per la reacció coercitiva de l'estat.

Serà un Nadal diferent. Perquè hi haurà hagut unes eleccions pocs dies abans de la gran festa del solstici d'hivern i això també és una novetat. Sempre es deia que Desembre i els mesos d'estiu, per allò de les vacances i que la gent no està per la política, no eren bones dates per convocar uns comicis.

Però és que a més el Govern català ha estat destituït i una part és encara a la presó i una altra part és a l'exili, amb el president Puigdemont inclòs. I l'article 155 de la Constitució espanyola ha permès intervenir la Generalitat.

S'obre una nova etapa política i social, a Catalunya i a Sant Cugat, que coincideix amb unes dates que habitualment aporten bones sensacions. Doncs a veure si aquesta vegada es poden harmonitzar les dues circumstàncies, que bona falta fa. Cal que es rebaixi la tensió, evidentment que ningú sigui a la presó o a l'exili per raons polítiques, i que entre tots, amb diferents sensibilitats, mirem de recuperar l'economia del país i la convivència social.

I per tot això no cal que ningú hagi de renunciar a cap pensament ni aspiració política. Només faltaria això en un estat que es diu de Dret

Més informació
 
Comentaris

Destaquem