Cordons

'Que 2.400 santcugatencs votessin per aquesta opció política el 28M (VOX) dona dret a la formació ultradretana a tenir veu i vot en el nou Ajuntament'

A les portes de la constitució del nou Ajuntament i de la confirmació del canvi polític amb la tornada de Junts al govern municipal, s'està parlant de la conveniència o no d'establir un cordó a VOX, ara que l'extrema dreta irromp al consistori amb dues actes de regidor. Crec sincerament que és un debat que no admet mitges tintes i que cal parlar alt i clar.

En primer lloc, que 2.400 santcugatencs votessin per aquesta opció política el 28M dona dret a la formació ultradretana a tenir veu i vot en el nou Ajuntament. Res a dir per aquesta banda, doncs: s'han guanyat el dret democràtic a ser-hi. Ara bé, penso que això hauria de ser tot, que no s'hauria d'anar més enllà. Què vol dir anar més enllà? Parlar-hi, pactar-hi, negociar-hi res.

VOX és un partit que té una clara agenda contrària als drets humans, i això va més enllà de posicions ideològiques, de dretes o esquerres. Només una petita mostra: neguen el canvi climàtic i la violència masclista, no només es mostren contraris a l'ampliació de drets de determinats col·lectius sinó que volen retallar-ne; són contraris a processos de memòria històrica i reparació a víctimes de crims de guerra i contra la humanitat, culpabilitzen de tots els mals la població immigrada.

Els drets humans haurien de ser una línia vermella: no parlem de diferències ideològiques, el que està en joc és la concepció d'allò que és nuclear a la humanitat. No hi ha cap tema de ciutat que mereixi posar en risc tot això. Ni un de sol. Espero que finalment el cordó estigui lligat, i ben fort.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem