Cultura segura

Article d'opinió de Vilarasau parlant sobre com la cultura de Sant Cugat s'ha adaptat a l'actual situació per la COVID-19

Amb el lema #culturasegura vàrem poder tancar feliçment aquesta edició atípica de les Lectures a la Fresca confitades. A la reivindicació final s'hi van sumar actors, autors, directors i tècnics i, fins i tot, l'alcaldessa.

De fet, Sant Cugat ha estat un model de com la Cultura pot seguir produint-se de manera segura amb les mesures imposades per la pandèmia. En bona part perquè hem pogut comptar amb un marc de luxe, el Claustre del Monestir, un espai tancat i alhora a l'aire lliure, que ha permès controlar l'accés, fent entrar el públic en grups reduïts, i situar-lo amb distàncies de seguretat autoritzades o per famílies. Ha estat una feina exemplar de Gestió Cultural.

Pel que fa als actors ens hem adaptat a fer monòlegs i diàlegs entre dos personatges, lluny de les lectures multitudinàries que fem a les places, per minimitzar el risc de contagi. I hem tingut l'oportunitat de treballar en un petit format autor-director-actor que ens ha permès arribar molt lluny qualitativament. Han estat obres escrites en el confinament, que parlaven del confinament, i fetes pensant en els actors que les havien d'interpretar. Aquestes han estat, de segur, les claus de l'èxit.

L'Ateneu ha estat una peça fonamental pel treball de creació d'aquestes Lectures. Amb els equipaments públics tancats per diversos plans de contingència, aquest espai ens ha acollit per tots els assaigs i els ho volem agrair públicament.

No puc deixar de felicitar a l'Ajuntament per aquesta solució reeixida del #santcugataescena que ha permès seguir fruint d'espectacles de música i teatre en unes condicions de confort i seguretat i, que ha donat feina a un conjunt de professionals del sector del directe en uns moments d'aturada generalitzada.

 
 
Comentaris

Destaquem