Defensar els drets socials de la gent gran

Article d'opinió de García parlant sobre els objectius de la Comissió de Drets Social del Consell de Barri de La Floresta

La Comissió de Drets Social del Consell de Barri de la Floresta va néixer amb l'objectiu d'aconseguir recollir una informació integral en matèria de serveis socials disponibles a l'Ajuntament de Sant Cugat, així com a les diferents administracions (Generalitat, Diputació, Consell Comarcal, etc.). 

En aquest sentit una de les demandes ha estat l'elaboració d'una guia de serveis socials (ja n'havíem tingut una als anys 2000) perquè una guia és una eina bàsica i eficaç en tant que facilita l'accés a la informació i a les gestions per accedir als serveis que l'administració posa a disposició de la ciutadania.

Aquesta reclamació és força antiga i es comença a posar sobre la taula quan es constata la poca informació, i la que hi ha està fragmentada i incompleta, més pensada per finalitats propagandístiques que d'utilitat real.

L'actual tinenta d'alcalde de Drets Socials, en el seu Pla de Govern 2019-2023, com a primer punt del programa s'ha compromès a elaborar una Guia de Serveis i Ajudes a les persones. Confiem, doncs, que aquest any sí!

Mentrestant continuarem treballant per a donar a conèixer la informació sobre els serveis a la ciutadania tal com hem fet fins ara, a través de xerrades com les que es van fer sobre els Serveis i Ajudes a les persones grans i sobre Pobresa energètica i estalvi d'energia i prevenció d'accidents, a càrrec de les treballadores socials de l'Ajuntament, de l'Oficina Sant Cugat sostenible de la Mútua de Terrassa i l'associació el Mussol.

L'objectiu més ambiciós que tenim a hores d'ara té a veure amb la residència, el centre de dia i l'atenció integral domiciliària, serveis que creiem que s'han de repensar. Serveis que La Floresta encara no disposa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem