La derivada del Pla d'Acció d'Emergència Climàtica municipal

'Arribem on arribem, serà millor que l'actualitat, en ser part de la solució i també, part del futur, que potser no gaudirem directament, però si en els nostres'

Fa poc s'ha presentat el Pla d'Acció d'Emergència Climàtica municipal. És una bona notícia, que cal valorar en la seva justa mesura, considerant tots els pros i contres, totes les sensibilitats vers aquest tema, no tant en el concepte, sinó en la manera de com tractar de resoldre'l.

Més info: Les 63 mesures que impulsarà Sant Cugat per combatre l'emergència climàtica

Obre, o millor consolida, una via per adaptar-nos i a la vegada mitigar el canvi climàtic, el qual és imprescindible fer immediatament i conjuntament, amb debat continu, ja que la transició vers un nou model, que jo desitjaria que fos social, no serà senzill per ningú, ni pels que estiguin en contra, ni pels que estem a favor.

Es coneix que passa i passarà, on i quines conseqüències tindrà. Les quals afectaran molts temes sensibles, com l'habitatge, el treball, l'educació, l'alimentació, la mobilitat... Amb grans factors limitants com són l'aigua, l'energia, el sol disponible i la biodiversitat i la mateixa legislació que hem generat.

Tanmateix, segur que coincidim en el fet que arribem on arribem, serà millor que l'actualitat, en ser part de la solució i també, part del futur, que potser no gaudirem directament, però si en els nostres.

Com deia Martí Pol en el poema I sobretot no oblidis:

I, sobretot, no oblidis que el teu temps és aquest temps que t'ha tocat de viure: no un altre, i no en desertis, orgullós o covard, quan et sentis cridat a prendre part, com tothom, en la lluita, car el teu lloc només tu pots omplir-lo. És possiblement el repte municipal i individual més gran que tenim per resoldre. És feixuc i també una interessant il·lusió de feina i responsabilitat compartida, a més, que no ens enganyin ni enganyem, no hi ha altra opció.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem