Descobrim llibres!

Treballar en favor de la lectura sempre és positiu

Que es celebri a Sant Cugat l'esdeveniment Petits! Grans! Llibres!, organitzat per l'Institut de la Infància és una bona notícia. Ho és pel món del llibre i per tots. La trobada, que té lloc al claustre del Monestir entre el 7 i el 8 d'octubre, pretén fomentar el món del llibre i la lectura entre els més petits.

En un món cada cop més tecnològic, on mirar tothora la pantalla està a l'ordre del dia, treballar en favor de la lectura sempre és positiu. Amb els llibres els nens i les nenes escolten històries, o si en saben, les llegeixen, però no només això. Aprenen valors, d'altres cultures i de la seva pròpia.

Amb els llibres es viatja sense sortir de casa, proporcionen diversió, ajuden a treballar l'atenció i la paciència. Avui en dia, tant per grans com per petits i joves, l'oferta editorial és enorme. Paga la pena passejar-se per les llibreries i anar a les biblioteques per adonar-se de tot el que hi podem trobar. Remenar i mirar llibres, i perquè no, invertir-hi.

Un llibre, per desgràcia, no és en moltes ocasions econòmic, però és una de les millors inversions. És refugi personal, és evasió, és cultura, és comprensió de nosaltres mateixos o del món, o de les dues coses. És quelcom que ens diverteix, ens marca o ens fa aprendre. S'agraeixen les propostes dels mitjans, de fet, caldria que fomentessin més la lectura i més programes sobre les opcions que el mercat ens ofereix, però sobretot seria interessant fomentar l'esperit crític i que destinéssim més temps en veure l'àmplia gama de llibres que ens estan esperant per ser descoberts.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem