Dinamitzar… Dinamitzar!!!

No fa gaire dies comentava la bondat que podria tenir per la nostra ciutat el comptar amb una afluència de visitants més elevada

Ja sigui per la posada en valor de les meravelles històriques i arquitectòniques de les quals disposem, com pel benefici que això pot aportar a diversos sectors de l'economia local.

D’això se’n veuria beneficiat el comerç de consum no recurrent com també el sector de la restauració i serveis de tots tipus, que veurien com el creixement d’activitat els permetria fer créixer el calaix i millorar les seves possibilitats de serveis.

Aquest debat, que molts cops equivocadament es limita a etiquetar-lo com el de la idoneïtat de convertir-se o no en una ciutat de caire turístic. Va molt més lluny de tot això. La realitat és que avui hi ha dos tipus de ciutats, les que atrauen persones d’altres indrets perquè el que en elles passa esdevé interessant per qui les visita, i les que no és així i es limiten a aportar persones a llocs més atractius. El problema d’aquestes darreres no és tant el fet que són ciutats poc engrescadores, sinó que són aportadores de gent a llocs on es poden viure noves experiències agradables i perquè no, difícilment oblidables. Aquest fet es reflecteix directament en la salut del comerç i en la possibilitat de fer créixer l’activitat econòmica.

Sortosament la nostra està agafant el camí de voler ser receptor net de persones també pel rengló del lleure, en el seu moment ja es va fer en l'empresa. Cal dir que sense comprometre el ritme de vida de la ciutat, però donar-li atractiu a l'oferta, les visites d’aquest diumenge a la ruta del vi, el Sant Cugat Experience del proper cap de setmana, com a nova experiència integradora de tots els elements de ciutat, coneixement, empresa i comerç així ho anuncien i no són més que elements que ens converteixen en receptors de visitants ocasionals o recurrents, que ben segur ens aportaran consum al municipi a través de la nostra tasca de dinamitzar de forma imaginativa.

 
Comentaris

Destaquem