Discursos demonitzadors

És molt positiu, penso, que a Sant Cugat entenguem que la cooperació internacional i la solidaritat són essencials per millorar la nostra ciutat

La Xarxa Solidària de Sant Cugat, que agrupa ONG i entitats de la ciutat que treballen en cooperació, pau i drets humans, va organitzar un debat amb els partits del consistori per conèixer els seus plans de futur en aquestes matèries. Sant Cugat ja forma part del programa de ciutats defensores dels drets humans i destina el 0,7% a polítiques de cooperació internacional. Per tant, aquesta no és una política aliena a la ciutat.

Un dels compromisos que els partits presents (tots menys Ciutadans i PP, per motius diversos) van fer seu, va ser el de no utilitzar qüestions com l'acollida de persones refugiades o les polítiques socials a col·lectius migrants com a argument de contesa electoral. No és un tema menor i, si es compleix, sens dubte és un bon compromís. Assistim, arreu del món, a un creixement dels discursos de demonització de l'altre, d'estigmatització de col·lectius sencers de persones a qui es culpa de tots els mals: delinqüència, inseguretat, atur, deteriorament dels serveis públics, etc. Són discursos falsos, simplificadors i incendiaris, llançats per gent com Trump als EUA, Bolsonaro al Brasil o Salvini a Itàlia, entre altres. I que per desgràcia fan forat en amplis sectors de la societat que els compren acríticament.

És molt positiu, penso, que a Sant Cugat entenguem que la cooperació internacional i la solidaritat són essencials per millorar la nostra ciutat, el món i les relacions entre éssers humans. Ara, deixeu que comparteixi una inquietud: els partits que no van ser al debat, i altres que encara no hi són però que hi podrien ser, també adopten aquest compromís?

 
Comentaris

Destaquem