Donem vida als CAPs i consultoris que ja tenim

'Ara mateix aquest CAP [Can Mates] i el de Valldoreix no estan mai plens, i no serà per falta de pacients, sinó perquè no hi ha prou personal per atendre'ls'

En el darrer ple de Sant Cugat es va aprovar una moció del Partit Popular que demanava la construcció d'un nou CAP a Sant Cugat i més concretament que es fes al barri de Sant Francesc. L'argument és que som una ciutat de gairebé cent mil habitants i el necessitem, encara que no sapiguem massa el perquè.

Més info: Sant Cugat reclama un nou Centre d'Atenció Primària

No és fàcil saber quants habitants corresponen a cada CAP, perquè depèn de molts factors: estructura geogràfica, distribució dels habitants, tipus de població i possiblement també de saber quant usuaris reals l'utilitzen.

A Sant Cugat el 2012 es va construir el nou CAP de Can Mates, que ni tan sols està ocupat en la seva totalitat per a l'assistència sanitària, doncs dona cabuda a serveis del CatSalut que no tenen res a veure amb l'atenció al pacient. Aquest CAP no va comportar cap increment significatiu del nombre de professionals i va servir, això sí, per "reordenar els serveis sanitaris" en paraules del conseller de torn.

Ara mateix aquest CAP i el de Valldoreix no estan mai plens, i no serà per falta de pacients, sinó perquè no hi ha prou personal per atendre'ls. D'altra banda, tenim dos consultoris a Les Planes i a La Floresta que funcionen només determinats dies i a determinades hores, la qual cosa no facilita precisament l'atenció a una població que s'ha de desplaçar al centre de la ciutat per qualsevol mal.

Tenir un CAP al costat de casa és difícil, sobretot en un municipi amb l'extensió de Sant Cugat. Però més enllà que això sigui possible, no n'hi ha prou amb l'edifici, cal dotar-lo de les infraestructures necessàries i els professionals corresponents i que no passi que acabin repartint per quatre els que ara estan a tres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem