Dos mons absolutament diferents

Per diversos contactes internacionals ens va sorgir la possibilitat d’explicar el nostre sector immobiliari a tres directius d’una gran promotora immobiliària de Tòquio, la trobada va ser fa pocs dies. Primera sorpresa, tan sols un d’ells parlava anglès; segona sorpresa, les ganes que tenien no solament de saber com ho fèiem, sinó també les ganes d’explicar com ho fan ells.

Ens havien enviat un llarg qüestionari de temes que volien conèixer, des de temes urbanístics a contractuals, acabant amb una petita mostra d’immobles que tenim en cartera.

Vam aprofitar per obtenir un munt d’informació, alguns temes curiosos:
Pel que fa a pàrquings, la major part d’edificis no en tenen, hi ha molts pocs cotxes en relació a la població, ja que és tan bo el transport públic que fins i tot els directors generals de les grans companyies l’utilitzen. El costum és que les comunitats tinguin varis cotxes que poden usar els propietaris en casos excepcionals, de la mateixa manera que si vas a comprar a un gran centre comercial: hi vas en transport públic i el centre et deixa un cotxe per portar les compres fins a casa. Els preus dels habitatges estan estancats des de fa molts anys, des dels 90, per això han decidit enderrocar els immobles a partir de trenta anys de vida i substituir-los per nous molt més eficients des del punt de vista energètic. En les zones més perjudicades per la possibilitat de terratrèmols, tot l’habitatge és de lloguer, no volen comprar pel risc de desaparició que existeix. Els contractes de lloguer són indefinits, però es poden resoldre amb un preavís de mes d’un any.

Els promotors són els que després de l’entrega dels habitatges gestionen el manteniment durant els següents 10 anys.
Al·lucinaven de l’alçada dels edificis de Barcelona, van marxar sense entendre per què eren tan baixos! Quan van veure els vídeos d’algunes de les cases que tenim en venda, al uníson anaven fent Oh! Oh! Oh!
En resum, que diferents!

Segueix @Amat_cat a twitter

 
Comentaris

Destaquem