Educació Ambiental per a tota la Comunitat Educativa

'Els infants, que ja coneixien la zona i havien realitzat algunes de les activitats proposades, van convertir-se, per una estona, en petits educadors ambientals de les seves pròpies famílies'

Aquest curs, tot l'alumnat de l'escola Collserola ha treballat un projecte transversal sobre el Parc Natural de la Serra de Collserola i ha tingut l'oportunitat de fer diverses activitats al Centre d'Educació Ambiental de Can Coll. Veient la fantàstica feina que s'havia fet a tots els cursos, des del Comitè Ambiental Escolar vam pensar que seria molt interessant compartir l'experiència amb les famílies i vam organitzar una jornada participativa per acostar-nos als valors naturals de Collserola i conèixer millor les nombroses funcions ambientals i beneficis que ens aporta aquest espai natural que tenim a tocar de casa nostra.

Els infants, que ja coneixien la zona i havien realitzat algunes de les activitats proposades, van convertir-se, per una estona, en petits educadors ambientals de les seves pròpies famílies, compartint sabers i transmetent l'estima pel medi ambient. És curiós perquè normalment els adults ens apropem a la canalla amb la intenció d'ensenyar-los, però quan es tracta de sostenibilitat i respecte per l'entorn, sovint som nosaltres els qui ens acabem convertint en alumnes i ens adonem que hi ha moltes coses que podem aprendre dels nostres fills i filles. Quin bon guiatge ens van fer!

Evidentment, res d'això no hauria estat possible si no haguéssim comptat amb la complicitat i col·laboració de l'equip directiu, el professorat i el monitoratge de l'Escola; el personal de Can Coll i l'Educador Ambiental del Servei d'Educació de l'Ajuntament de Sant Cugat. Així doncs, vull posar en valor l'enorme potencial d'establir vincles i sinergies per impulsar projectes compartits. Hem constatat que si treballem junts, tenim l'èxit assegurat!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem