Una de les eines per fer societat

"L'esport és una eina horitzontal, transversal, que cal aprofitar apropant-lo a la cultura"

En el nostre esport municipal, moltes vegades es consideren grans clubs, quan aquests tenen moltes i molts esportistes i assumeixen alguna fita important, com la d'accedir a categories pseudoprofessionals.

El qual, en cas que sigui bo i interessant considerar-ho, el que si caldria, és valorar-ho en espais de temps llargs, per tenir-se en compte quines han estat les circumstàncies per aquestes situacions singulars, com poden ser el mecenatge o esponsorització, l'obtenció o pèrdua d'esportistes des de o a altres clubs, les generacions interessants promogudes des de les escoles... Obtenint-se així, informació per saber què fer i que no, en el futur.

 

Els temps actuals i els que venen, seran meravellosos, perquè hi som i serem volgudament, però molt incerts.

Potser per això, recuperar els valors de l'esport, és el que ens pot ajudar a planificar i gestionar aquesta activitat polièdrica (competició, salut, educació, socialització, igualtat, integració, gaudi...) en condicions de canvi climàtic, de crisi econòmica, de problemes socials, per assolir un municipi més sa, just, igual i funcional.

Per tant, aprofitar l'esport des del coneixement de la població a qui s'atansa, la perspectiva, per veure on anem i des d'on ho fem i la ponderació, per igualar des de la diferència, és clau emprar-ho amb unes grans dosi de sentit comú i empatia.

L'esport és una eina horitzontal, transversal, que cal aprofitar apropant-lo a la cultura, ja que hi ha poques com aquestes, per fer societat funcional i sana en el sentit ampli de la paraula

 
Comentaris

Destaquem