'Einstein on the Beach'

'A l'Església, veient les voltes romàniques i gòtiques i contemplant-les, segurament va pensar en la curvatura de l'espai-temps'

Einstein on the Beach és una òpera que va compondre Philip Glass l'any 1975. Si l'escolteu pel Youtube, veureu que és molt peculiar: dura unes 5 hores i no té un fil argumental, sinó que crea unes escenes (amb estrofes musicals que es va repetint) per endinsar-nos en la figura i en el món interior del geni de la Física.

Més info: 100 anys de la visita d'Albert Einstein a Sant Cugat

Aquests dies estem celebrant el 100 aniversari de la seva visita a Catalunya i sabem que Einstein va visitar el nostre Monestir. No tenim cap imatge de la visita a la nostra vila, però deixeu-me fer volar la imaginació per intentar copsar els seus sentiments i fer una mena d'"Einstein on the Monastery".

Del claustre, segur que es va fixar en el capitell dels Reis on un d'ells assenyala l'estrella d'orient (i potser pensava en la hipòtesi que estava discutint amb Aleksandr Fridman sobre la possibilitat d'un univers en expansió). Després, a l'Església, veient les voltes romàniques i gòtiques i contemplant-les, segurament va pensar en la curvatura de l'espai-temps. I en un ambient com aquest potser li va venir al cap alguna frase del seu pensament filosoficoreligiós com aquella que diu: "Sostinc que el sentiment religiós còsmic és el motiu més fort i més noble de la investigació científica".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem