El jovent a Valldoreix

A hores d'ara, desconec la situació del jovent a Valldoreix

És lloable l'esforç que està fent l'EMD de Valldoreix per a endegar L'espai jove. Fins i tot ha tret una oferta d'activitats pel pròxim curs de tallers i cursets força engrescadors. Veurem com responen el jovent davant aquesta proposta.

Va haver-hi un temps aquí, al poble, en què existia una moguda força important. Un grup de joves al voltant de la Creu Roja i en els locals que llavors tenien al poble, portaven un esplai, muntaven unes colònies, feien de geganters, de grallers, organitzaven cada any la cavalcada de reis i, fins i tot, per Nadal feien un Pessebre Vivent a la plaça de Maria Sabater.

Eren joves voluntariosos, entregats a la seva activitat. Recordo a en Francesc Cardoner, l'Almodis Ortega, el Toni, la Tere... Hi havia més que ara no em venen al cap. Alguns dels nens de l'esplai després, de joves, es van fer voluntaris de l'ADF, d'altres es van fer premonitors. La nit del 4 al 5 de gener el meu fill la passava fora de casa, mutant les carrosses de la cavalcada al costat d'altres jovenets que hi col·laboraven. Els nens de l'esplai s'havien passat dies confeccionant els guarniments.

Els pares vam fer algunes sortides organitzades pels monitors, alguns dinars i diverses xerrades.

Després va acabar tot. La Creu Roja va marxar a Sant Cugat, l'EMD es va fer càrrec de la cavalcada, els monitors de llavors van fer les seves famílies, l'esplai es va difuminar... no sé l'ordre dels factors; però sí que sé que tot va acabar.

A hores d'ara, desconec la situació del jovent a Valldoreix. Hi ha un grup al voltant de la parròquia que canten als seus oficis i un altre (o potser són els mateixos?) que canten al grup jove de l'Harmonia. I els concerts que s'organitzen a la Nau de Cultura.

Hi ha, al meu entendre una gran diferència: mentre que aquests tenen un enfocament lúdic i cultural, els altres actuaven amb un sentit bàsicament social i de servei al poble.

No estaria de més pensar a afegir al nou jovent valldoreixenc un sentiment de servei a la comunitat. Potser se sentirien més útils i necessaris.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem