Ocupació il·legal d'immobles

Hi ha una moció de CiU-Actuem i Ciutadans de Valldoreix per a prendre noves mesures de prevenció a l'ocupació il·legal d'immobles.

En l'escrit, un redactat d'allò més reaccionari que he llegit dels que han sortit de l'EMD, relaciona l'incivisme, la inseguretat, les baralles i les males olors i amenaces amb el moviment ocupa del nostre poble.

El redactat no em sorprèn, venint de Ciutadans, perquè tots sabem "cómo nacieron y lo que persiguen". Però de Convergència sí que em sobta. I la veritat, no sé què fan aquest parell junts.

Anem a pams. L'incivisme no és sols patrimoni dels ocupes; n'hi ha de bons veïns que s'hi fan amb la gent del poble. No hauríem de posar-los tots al mateix sac. També n'hi ha d'incívics entre els propietaris. O és que no és incivisme els que llencen la bossa d'escombraries en papereres, els que malmeten l'aigua, els que no respecten els límits de velocitat?

Ja s'hauria d'haver fet, fa temps, un cens de cases abandonades, ocupades o no. I s'hauria d'haver obligat els seus propietaris a conservar l'entorn i no deixar-les omplir de brutícia. En aquest aspecte el Govern Local ha estat massa tou.

El problema no són els ocupes; el veritable problema és que, a Valldoreix hi ha molta casa buida. Molta. I mentrestant els nostres fills han d'anar a viure fora perquè els seus sous de misèria no li permeten quedar-se allà on han nascut.

I mentrestant a Valldoreix només hi queden vells i senyorets. Uns senyorets que els veus poc participar en els actes del poble.

Més que mesures repressores, per què no s'estableixen mesures negociadores -una masoveria realista i no abusiva- que evitin el deteriorament dels habitatges buits i ompli Valldoreix d'una joventut tan inexistent i necessària?

Més informació
 
Comentaris

Destaquem