El mercat immobiliari a Sant Cugat

Després d’un llarg període d’aturada, sembla que la demanda de compra d’habitatges d’obra nova s’ha reactivat

Segons les nostres dades, les visites i les operacions han augmentat des de la segona quinzena de maig fins avui, i si ho analitzem el motiu només pot ser una baixada important de preus. L’entorn econòmic és cada vegada mes difícil, la confiança de la societat és cada vegada més baixa, la inseguretat en el futur augmenta dia a dia. Malgrat això, la vida continua, les famílies continuen tenint fills, les parelles es casen, el que cal és ajustar-se a la nova situació, i molts promotors o entitats financeres propietàries de promocions ja s’hi han adaptat.

Quan els preus els hem col·locat a una repercussió mitjana de 3.000 €/m2 el mercat s’ha espavilat. Cal remarcar que la baixada és del 50% des del moment més àlgid, i no són inversors els que compren (com molts es poden pensar) sinó famílies normals i corrents. El problema principal en què ens trobem és aconseguir finançament quan es necessita, això sí que és una autèntica carrera d’obstacles!

Diferent comportament té el mercat de les cases unifamiliars
. En aquest segment costa molt més aconseguir demandants, els preus en molts casos són més que raonables avui. En altres casos els propietaris sembla que no llegeixin els diaris ni escoltin les notícies, encara creuen que el mercat repuntarà properament; d’això és de l’únic que tinc certesa, el mercat estarà en línia plana durant molt de temps, a tots ens cal assumir la pèrdua, i com més triguem més patirem.

 
Comentaris

Destaquem