El mes vinent, any 2018

El mes vinent, encetarem ser ciutat europea de l'esport pel 2018. Sens dubte és un èxit i un reconeixement a la feina feta per persones i institucions, especialment la Regidoria delegada d'Esports i Joventut.

És una manera de fer-nos visibles en Europa des de l'esport, la qual cosa permet tenir més altura de mires i per tant més opcions per observar, valorar i contrastar coses i fets directament o indirectament associats a l'esport, que passen en altres llocs d'Europa.

Una primera visió la vàrem tenir en desembre de l'any passat en la reunió vers aquest tema en el CAR (a) i l'opinió quedava reflectida en el Pla Director de l'Esport que va presentar la CUP (b). Ara ja hi som i no tenim clar en l'àmbit global, que s'ha de fer per treure real rendiment d'aquesta nominació.

Sens dubte és bo per oferir informació del nostre gran i divers potencial esportiu, de la riquesa social i cultural, de l'empenta econòmica, de l'àmplia població en nombre i diversitat d'edats i procedències de Sant Cugat, però no hi ha prou.

Ha costat molt obtenir aquesta nominació, perquè acabi essent una placa i una medalla per alguns, pot i ha de servir per generar una nova manera d'entendre l'esport i la seva vinculació amb la resta d'activitats de vida, com són l'esport per tothom, els horaris, la relació amb l'educació i la salut, la sostenibilitat ambiental, la formació de ciutadanes i ciutadans. És una de les moltes activitats transversals de la nostra societat, que durant un any estarà operativa, cal emprar-la per bé de tots, fent-nos més sans físicament i mentalment, és a dir millors individualment i col·lectiu. Hi ha molt per arreglar, aprofitem aquesta fita i fem-la servir de palanca de canvi.

  1. http://www.totsantcugat.cat/opinio/sant-cugat-ciutat-europea-de-l-esport-2018-ha-de-ser-mes-que-un-objectiu-per-un-any-65526102.html; http://www.totsantcugat.cat/actualitat/actualitat-esports/modena-getxo-i-calella-detallen-l-experiencia-de-ser-ciutat-europea-de-l-esport-65433102.html
  2. http://www.totsantcugat.cat/opinio/el-pla-estrategic-de-l-esport-de-sant-cugat-2016-20-62630102.htmlhttp://www.totsantcugat.cat/actualitat-esports/la-cup-pc-presenta-el-seu-pla-director-de-l-esport-62131102.html

 
Comentaris

Destaquem