Elogi a la vida lenta

'Tenim parcs, piscines, biblioteques, museus, un claustre preciós, i una serra de Collserola d'infinits racons per descobrir. Coneixeu una millor recepta per a desaccelerar la vida?'

Arriba l'agost i, amb ell, les ganes irrefrenables de capbussar-nos en el no fer res. Per fi la calma i la mandra. Un elogi a la vida lenta que ens omple de vida els pulmons, com resa en Joan Dausà a la seva cançó.

Malgrat la nostra bona voluntat, els primers dies són un intent frustrat de desaccelerar les tensions acumulades. Una desacceleració que em recorda la d'un cotxe avançant en punt mort a mitja baixada. Com ens costa aturar la inèrcia de tants mesos a marxes forçades!

I quan, per fi, intuïm les primeres notes harmòniques de calma real, un mantra ressona per totes les cases amb infants: "Mama, em deixes el mòbil?". I llavors, vinga a cercar plans alternatius per combatre aquell xiclet que es diu pantalla, en la qual passen tantes coses ràpides i fugaces, algunes que no entenem, i d'altres que entenem, però que no ens agraden.

I tornem a construir tetris mentals per transformar el que havia de ser temps de mandra en temps de plans. Piscina, platja, deures, visites culturals, gelats i passejos. No fos cas que el maleït mantra acabés repetint-se cada cinc minuts... No obstant això, us porto bones notícies: Sant Cugat té tots els ingredients necessaris per equilibrar el bucle magnètic de Tik Tok!

Tenim parcs, piscines, biblioteques, museus, un claustre preciós, i una serra de Collserola d'infinits racons per descobrir. Coneixeu una millor recepta per a desaccelerar la vida?

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem