Els Agents Cívics

L'àmbit d'actuació dels Agents Cívics seran l'espai públic en general, la mobilitat, l'espai de vianants i el carril bici

La darrera setmana es van presentar els nous Agents Cívics de Sant Cugat. Aquests nous Agents Cívics provenen d'un pla d'ocupació de dotze mesos per a persones en situació d'atur. En concret són deu persones que faran les funcions d'Agent Cívic, cal dir que en l'últim mes també s'han incorporat persones en la plantilla de l'ajuntament provinents de plans d'ocupació.

Si parlem de plans d'ocupació, estaria bé remarcar que s'han ampliat de sis a dotze mesos, per tant és una bona dada per a les persones sol·licitants.

En què consisteix la feina d'un Agent Cívic? Primer de tot dir que no té l'autoritat d'un agent de policia, per tant no poden multar però si conscienciar i sensibilitzar. Em quedo amb la paraula "Conscienciar", ja que descriu la tasca d'un Agent Cívic.

Aquests estaran repartits per tota la ciutat amb la intenció d'atendre suggeriments, donar informació de qualsevol àmbit i dona a conèixer les ordenances municipals, personalment una cosa molt important per viure a qualsevol ciutat. Amb les ordenances municipals podem saber quines coses poden fer i quines no, bàsicament és un reglament d'ordre per mantenir una convivència cívica. L'àmbit d'actuació dels Agents Cívics seran l'espai públic en general, la mobilitat, l'espai de vianants i el carril bici.

La figura d'Agent Cívic és molt necessària, ja que és una manera d'intentar evitar conductes incíviques molt freqüents en els nostres carrers i parcs.

M'agradaria destacar com un valor molt important la proximitat que tindran cap als ciutadans. Serà una manera de tenir més tranquil·litat a l'hora de conviure.

Donem la benvinguda als nous Agents Cívics!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem