Els senyals lluminosos dels passos de vianants de Valldoreix

Des d’aquest punt de vista, la instal·lació d’aquests elements reflectants és del tot encertada

L’octubre passat es va instal·lar un semàfor a terra al pas de vianants de la plaça dels Quatre Cantons per reforçar la seguretat dels vianants que caminen mentre consulten el telèfon mòbil o altres aparells electrònics. Vuit mesos després, Valldoreix estrena senyals lluminosos als passos de vianants perquè els conductors els puguin veure bé quan és fosc. Però és realment més segur?

És evident que aquesta mesura pot evitar molts ensurts. Tots alguna vegada hem hagut de frenar de cop perquè no havíem vist un vianant a punt de creuar, o hem hagut d’esperar una estona a la vorera perquè els cotxes no ens veien. Els passos de vianants que no estan indicats amb senyals lluminosos o regulats per semàfors són pràcticament impossibles de veure de nit des de la distància adequada. Des d’aquest punt de vista, la instal·lació d’aquests elements reflectants és del tot encertada.

No obstant això, les primeres queixes no han trigat gaire a arribar, sobretot per part dels motoristes. El principal problema que hi ha és que aquests dispositius no estan inserits en l’asfalt i sobresurten molt. Tot i que de nit es poden esquivar perquè la lluminositat que desprenen fa que es puguin veure des d’una distància suficientment llarga, de dia no es poden veure, ja que el seu color els camufla i tampoc hi ha cap senyal que indiqui que hi són.

Segurament la solució més òptima hauria estat haver procurat d’inserir els elements en l’asfalt abans de col·locar-los. Però com que ara ja s’ha fet així, i tenint en compte les queixes dels veïns, potser sí que caldria senyalitzar d’alguna manera que existeixen per evitar possibles accidents de moto. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem