Els sous dels polítics

Si ens venen cada dia la imminent sortida de l’Estat espanyol, per què es preocupen per cotitzar a la Seguretat Social espanyola?

Quan vam començar aquest mandat, l’equip de govern convergent va fixar uns generosos salaris per als regidors de govern (els seus) amb honoraris fixos que ronden els 60.000 euros anuals excepte per a l’alcaldessa que, després de ser nomenada presidenta de la Diputació, percep unes quantitats properes als 100.000 euros bruts l’any

Per als grups de l’oposició, es va proposar un salari de fins a 18.000 euros l’any per a regidors i fins a 24.000 euros bruts per als portaveus en un concepte de dietes que, encara que no cotitza a la Seguretat Social, és el sistema més just per remunerar la nostra aportació al municipi: cobrar per assistència.

A mitjan any passat, els portaveus d’ERC i CUP van decidir sol·licitar un salari fix de manera que poguessin cobrir les seves prestacions socials. El plenari, encapçalat per CDC i la resta de partits, va accedir a apujar el salari de tots dos portaveus fins als 35.000 euros (+46%): Cs va ser l’únic que hi va votar en contra, conscient que la pujada salarial no anava lligada a un possible augment de rendiment dels polítics agraciats.

Prova d’això és el portaveu del PSC, que es va integrar recentment a l’equip de govern municipal a canvi d’un salari fix de 39.000 euros bruts, afegit al seu sou com a assessor a l’AMB; des de llavors no se l’ha tornat a veure per l’Ajuntament (excepte en la seva Comissió Informativa creada ad hoc).

I el més sorprenent. Si els mateixos portaveus d’ERC i CUP ens venen cada dia la imminent sortida de l’Estat espanyol, per què es preocupen per cotitzar a la Seguretat Social espanyola?

Més informació
 
Comentaris

Destaquem