Els empresaris també voldríem "okupar"

'No puc compartir la idea que si l'administració no fa la feina que jo voldria que fes, actuo pel meu compte i faig el que vull'

Fa uns dies uns pocs joves van voler ocupar l'antic local dels Castellers de Sant Cugat, de titularitat municipal, i que l'entitat encara feia servir de magatzem. Assenyalava la notícia que "els joves han lamentat la falta d'espais propis per trobar-nos, formar-nos i cuidar-nos unes a altres i han assenyalat a l'Ajuntament, propietari d'aquest local". Probablement, tenen raó, però no puc compartir la idea que si l'administració no fa la feina que jo voldria que fes, actuo pel meu compte i faig el que vull.

Més info: Ocupen l'antic local social dels Castellers per crear "un nou casal de joves"
 

Els empresaris també tenim moltes reivindicacions per millorar el país, reduir les desigualtats, generar més llocs de treball i enfortir l'estat del benestar. No sempre l'Administració ens fa cas, però de moment seguim respectant el joc democràtic i la propietat. Només l'Ajuntament és qui disposa i té el dret de decidir en què i com usar els seus (nostres) locals.

Espero, desitjo i tinc el ferm convenciment que el dia que els emprenedors, empresaris, comerciants i restauradors de Sant Cugat considerem que cal "okupar" un local públic per fer una incubadora d'empreses, un centre d'alta formació, un espai d'innovació, o un ecosistema de creació de llocs de treball, etc., tots els que han "okupat" l'antic casal dels Castellers ens donaran també suport, estima i escalf, i ens donaran suport en la nostra causa...

...Ai, perdó, que nosaltres som els dolents! Els que generem llocs de treball, paguem impostos, i som una peça essencial per mantenir l'estat del benestar (sanitat i educació pública, infraestructures, cossos de seguretat, etc.), som els malvats! M'he despistat dels dogmes dominants en un moment de lucidesa, però ja m'he recuperat... tornant a l’origen de l’assumpte: el camí sempre ha de ser el del diàleg, el consens i l’acord.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem