El que ensenya el Baròmetre Inclusiu

"La mitjana del preu de lloguer d'un pis està en 1060 euros quan el salari de gairebé la meitat de la població no supera el 1500"

Fa pocs dies s'ha fet públic el darrer observatori de la ciutat, anomenat "Baròmetre Inclusiu de Sant Cugat". Se'ns explica com s'han portat a terme les enquestes a 490 persones residents a Sant Cugat, distribuïdes per edat, sexe i zones de la ciutat. Aquesta darrera especialment interessant perquè confirma les diferències segons el codi postal.

Si destaquem les coses bones de la nostra ciutat, veurem que més d'un 60% dels seus habitants tenen estudis universitaris, que la majoria dels que són d'ací de tota la vida o fa més de 20 anys que hi viuen tenen menys problemes per desenvolupar la seva vida, que tenim un bon associacionisme, etc.

Però si mirem l'altre costat de la balança, veiem que: la mitjana del preu de lloguer d'un pis està en 1060 euros quan el salari de gairebé la meitat de la població no supera el 1500; que més d'un 49% de ciutadans tenen alguna dificultat per pagar la hipoteca o el lloguer; que un 14% es troba en una situació de força necessitat econòmica i té problemes per fer front a les necessitats més bàsiques; que el 60% de les persones pobres treballen; que s'ha multiplicat per tres les persones que reben ajut de l'administració; que combinats tots els indicadors un 18% de persones estan en situació d'exclusió social i que la taxa d'atur de les dones pràcticament duplica la dels homes.

I el més curiós és que totes aquestes circumstàncies es concentren majoritàriament en el mateix tipus de persones: de nacionalitat no espanyola, famílies monoparentals o no tradicionals, que viuen en una habitació de lloguer, en atur i amb pocs estudis i la majoria concentrades a Les Planes, La Floresta i al barri del Monestir-Sant Francesc.

Segurament això en dona la pista que a Sant Cugat no tot són flors i violes i cal actuar on més es necessita.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem