Errors en diferit

Es va ser poc hàbil a l'hora d'expulsar el PSC del govern municipal arran dels fets d'octubre i aquest error s'ha pagat en diferit

Arran del pacte a la Diputació (votat per Carmela Fortuny com a diputada provincial), em pregunto: podrien Fortuny (JxCat) i Soler (PSC) haver pactat a la nostra ciutat?

 

Un membre del PSC m'ho va deixar ben clar dies abans del pacte: 'no hi confiem'. No hi havia confiança. Es va ser poc hàbil a l'hora d'expulsar el PSC del govern municipal arran dels fets d'octubre i aquest error s'ha pagat en diferit. És lògic: com podia el PSC confiar amb aquells que un any i mig abans els havien expulsat? Tot i això, des de l'oposició, va ser l'actual alcaldessa, Mireia Ingla, una de les principals veus que pressionava l'aleshores govern municipal de Mercè Conesa perquè s'expulsés el PSC.

Carmela Fortuny podria ser perfectament l'alcaldessa. Amb un regidor de més, ho seria. Per tant: valia la pena fer una llista farcida d'independents (i d'independentistes) amb una clara obediència a Puigdemont/Torra, dirigida únicament a la part independentista de la ciutat, quan els independentistes ja tenien ERC, la CUP i Primàries per a votar, a més de JxCat? No es va reduir massa el target electoral i es va expulsar persones que comparteixen el model de ciutat, però que no volien votar la delegació de Puigdemont a Sant Cugat? Posant-hi números, els 1192 vots d'Units per Sant Cugat i segur que alguns vots del PSC, que podrien haver donat un regidor de més a JxCat.

El contra argument seria que sense aquest tipus de candidatura no s'hauria arribat a un determinat tipus d'electorat. Potser sí, però el que és innegable és que per alguna raó no s'ha pogut establir una aliança que fes que Carmela Fortuny, la guanyadora de les eleccions, continués sent la nostra alcaldessa.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?