És la riquesa d’idees (“estúpids”)!

Intento abstreure’m de militar en un partit per explicar el meu punt de vista sobre el moment polític actual (potser amb poc èxit)

Intento fer-ho amb la voluntat de no sembrar altre cop la frase de “ja està, un altre partit defensant el seu jardí”. En els últims anys Catalunya ha patit uns quants terratrèmols polítics, més o menys importants, positius o negatius. Dels últims, els acords entre partits per triar pregunta i data, els resultats, més que positius, del passat 9-N...

En les últimes setmanes les conferències han agafat protagonisme... No hi ha cosa més positiva que hom exposi el seu punt de vista i visió del prisma polític.

En els últims dies assistim a una defensa aferrissada de la llista única per part d’alguns tertulians... I jo em pregunto: on queden les fotografies de diversitat del Palau de la Generalitat? Diferents partits, diferents idees intactes malgrat el pacte... Des de diferents ideologies, es caminava cap a un sol objectiu. Un! Tinc la sensació que aquesta satisfacció inèdita i general que ens suposava a tots, s’esvaeix amb el marc de “o amb mi, o no hi ha eleccions”.

És vital tornar a la diversitat de colors, que malgrat defensar idees sovint contraposades, n’hi ha un (un!) amb el que estem tots d’acord. No podem obviar que els partits opinen diferent sobre molts àmbits...

La satisfacció sorgeix quan es troba un punt d’unitat des de la diversitat intacta. És en la diversitat intacta que hi ha la riquesa del pacte. És aquest el cavall guanyador i no la unitat de pensament en tot.

És la riquesa d’idees (“estúpids”)!

Segueix @BernatPicornell a Twitter

 
Comentaris

Destaquem