És saludable equivocar-se

'La il·lusió ha fet que una reivindicació pugui ser una realitat i que una piscina esdevingui un complex aquàtic'

El mes de novembre passat plantejava la gran il·lusió que hi ha a Mira-sol per gaudir d'un espai aquàtic, que fa molts i molts anys era una piscina, ja que ara sembla que inexorablement serà una realitat, amb la construcció de l'equipament per part de l'Ajuntament i la gestió per una entitat privada l'any 2025.

La il·lusió ha fet que una reivindicació pugui ser una realitat i que una piscina esdevingui un complex aquàtic, tanmateix, cal no perdre el punt de vista que sempre ha portat associat aquest desig de barri, que és el que aquest servei, espai, equipament... Sigui un lloc de socialització, on fent una activitat lúdica, esportiva, reparadora, es desenvolupi un autèntic model de salut individual i social.

Per això, cal que el bar previst, sigui entès com un nucli social, que sense desatendre el fet de poder-se guanyar bé la vida qui el regenti, sigui sobretot un lloc on estar i compartir amb altres. Un nou equipament molt volgut, ben segur, generarà una important afluència de públic d'edats diverses i procedències no sempre properes al mateix, en el barri més gran de Sant Cugat. Per això, cal pensar en l'aparcament, i en les línies o freqüències d'autobusos, per garantir comoditat dins i fora de l'espai esportiu.

També, per tal de poder contribuir a la seva gestió en positiu, i almenys per aquest tema tancar el sistema de la reivindicació, seria interessant començar a conèixer el plantejament d'ús de l'equipament, si hi haurà socis i en quines condicions, si hi haurà entrada discrecional, les quotes per tipologies d'usuari... Són temes importants, ja que el que es parla, se soluciona, el que s'imposa, no. Igualment, especialment pel moment en què estem, cal considerar sense més ni més, que aquest equipament reuneixi totes les normes de sobrietat i eficiència en els recursos aigua/energia.

Em vaig equivocar, espero i desitjo, en dubtar de si aquesta vegada s'acabaria concretant l'equipament i el servei social que porta associat. I veig que sí. Per tant, he comès un error saludable, que a més mostra com dos consistoris allunyats políticament, han començat uns i acabat altres, una reivindicació, que amb els anys va esdevenir dret d'un barri, Mira-sol, que a més representa el 18% de la població del municipi, amb el que compartirà ús, en ser un equipament municipal.

Equivocar-se no és el millor, però mostra activitat, no equivocar-se indica acció feta des d'una bona informació/formació, però malauradament, també en molts casos, no equivocar-se se sustenta en l'absoluta inacció. Em sap greu desconfiar, però en absolut equivocar-me, sempre puc millorar, que és molt bé.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem