Espais de festa

'Sant Cugat no és una ciutat dormitori: té una vida associativa i cultural molt rica, i la Festa Major n'és una de les màximes expressions'

Acabada la Festa Major, s'ha parlat força dels espais que concentren activitats de la festa grossa, sobretot per algunes protestes de veïns i veïnes de Coll Favà. És cert que aquest any Can Vernet ha acollit moltes activitats: concerts de gran format i Espai Jove, Festa Major Alternativa, la fira i les atraccions, Concurs d'Arrossos... Algunes d'aquestes activitats altres anys s'havien situat en emplaçaments com l'Arborètum, Rambla del Celler o Ramon Barnils. Això ha generat una evident concentració al parc que ha generat molèsties i queixes de veïns.

Prenent com a punt de partida que tothom té dret a descansar, i més quan algunes activitats nocturnes i sorolloses es fan la vigília de dies laborables, també és veritat que celebrar una Festa Major blanca, sense soroll ni gresca, és impossible. Tres o quatre dies de disbauxa tothom els hauria de poder suportar: les festes majors de pobles i ciutats són dels pocs espais en què gent diversa pot trobar-se i socialitzar sense passar per caixa.

Sant Cugat no és una ciutat dormitori: té una vida associativa i cultural molt rica, i la Festa Major n'és una de les màximes expressions. Voler limitar-la no em sembla bona idea. El centre és el que és, no gaire gran, i en Festa Major tots els espais que permeten gran afluència de gent haurien de funcionar: no s'entén deixar sense ús l'Arborètum o Ramon Barnils. I no per fer la guitza als veïns, sinó per mantenir la Festa Major viva, com aquell punt de trobada, de batec de ciutat, que no hauríem de perdre.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem