L'espiral violenta que, entre tots, hem d'aturar

'La violència es presenta com a un fet inicial portat a terme per grups de diferents persones i que té com a colofó el robatori, habitualment de mòbils'

Durant aquest mes d'octubre, a la nostra associació de veïns s'han rebut queixes de, com a mínim, tres agressions que podríem denominar com "gratuïtes", dins del barri de Mira-sol. Pel que ens expliquen, tot i que aquestes accions violentes van acabar amb robatori, no sembla que aquest fos el motiu inicial, ans el contrari, el robatori sembla tan sols la conclusió final. La violència es presenta com a un fet inicial portat a terme per grups de diferents persones (a vegades de menors) i que té com a colofó el robatori, habitualment de mòbils.

Ens consta que el veïnat de Mira-sol s'ha mobilitzat per tal de demanar una reunió específica amb el regidor de Seguretat Ciutadana, Sr. Francesc Carol, amb l'objectiu d'exposar-li la inquietud d'un barri, habitualment tranquil i la seva por a què s'acabi convertint en quelcom absolutament diferent (violència gratuïta, botellots, robatoris a vehicles, etc)

Desafortunadament, aquest no és un problema específic de la nostra ciutat, sembla més que s'està convertint en una segona pandèmia generalitzada de la qual desconeixem la vacuna. Permeteu-me doncs, que des d'aquí faci les següents peticions:

  • Definició d'un pla de prevenció per part dels experts de les Administracions pertinents.
  • Cap atracament, acte violent, etc. sense la seva corresponent denuncia. Sense denúncia, oficialment el tema no s'ha produït.


Estic segur que entre tots podrem aturar aquesta deriva, abans que això es cronifiqui.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem