L'esport més divertit és el d'equip

'La mateixa passió per a la transformació social és la que ens dicta el convenciment que cal entrar i sortir'

Segur que tothom coneix les curses de relleus. Un esport on la principal característica (sigui nedant, corrent o patinant) és que l'equip ha d'estar molt ben coordinat. Sobretot és clau el moment del pas del testimoni, però la gràcia rau que només guanyen si guanyen tots.

Més info: La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert (CUP), deixa el càrrec

Hi ha una manera d'entendre la política que comparteix aquesta característica amb les curses de relleus. Evidentment, no parlo exclusivament de la CUP, que també, sinó de tota la tradició de política de base que compta amb el col·lectiu com principal capital i que avança només quan l'últim avança. Aquesta manera de jugar al món és la de les grans conquestes, la de les revoltes, la de les impugnacions col·lectives a règims injustos. Els homes sols no mouen el món.

Però, malgrat que faci anys que practiquem de manera militant el relleu, sí que és cert que en la política, diguem-ne, representativa, la sorpresa continua essent majúscula. Estàs bé? Ha sigut la pregunta més recurrent últimament. És per a molts inversemblant el relleu com per a mi és la pregunta. La mateixa passió per a la transformació social és la que ens dicta el convenciment que cal entrar i sortir.

Que qui té el cul llogat no seu on vol. Que fer-ho poc per a fer-ho al màxim. Que rotar per a no perdre els objectius que vens a defensar. Que no val a desclassar-se. Que Un hombre solo, una mujer, así tomados de uno en uno, son como polvo, no son nada. Però que un rere l'altre, poden ser fil roig d'esperança. Benvinguts els que arribeu. Avui sumem voluntats, forces i coneixement al projecte i jo només puc dir gràcies per entomar el repte. Només entre tots ho farem tot. Tingueu el testimoni.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem