L'eterna polèmica dels sous

'Vulguem o no, necessitem polítics, i sincerament prefereixo que se sentin ben pagats, que estiguin motivats i es deixin la pell pel que se'ls ha encomanat fer durant quatre anys'

Fa pocs dies es va fer públic per aquest mateix mitjà la notícia sobre la pujada de sous del nou govern de Sant Cugat. Un increment del 17% que com s'observa als comentaris de la notícia, a les xarxes socials i a les cafeteries, en general no s'ha entès ni s'ha rebut alegrement.

Més info: El nou govern de Sant Cugat de Junts i ERC s'apuja el sou un 17%

No vull entrar a valorar el sou de l'alcalde, del tinent d'alcalde o de qualsevol regidor. Tampoc vull valorar els nous càrrecs de confiança, que seran eventuals, però estaran millor remunerats. El que sí que m'agradaria comentar és que els polítics han d'estar ben remunerats si volem prestigiar la política. Ho han d'estar perquè volem que ens governin els millors, és així de simple.

Si partim del concepte romàntic de la política, com a professió que s'hauria d'exercir temporalment per persones que volen posar-se al servei de la ciutadania, la política canvia i la seva reputació millora. Aquesta visió, que comparteixen molts països i ciutats d'arreu del món, comporta retribuir als servidors públics d'acord amb el que aporten.

Vulguem o no, necessitem polítics, i sincerament prefereixo que se sentin ben pagats, que estiguin motivats i es deixin la pell pel que se'ls ha encomanat fer durant quatre anys. Hem de deixar d'aplaudir als polítics que s'abaixen el sou i renegar d'aquells que s'apugen el sou. El debat d'aquests dies no hauria de ser sobre la retribució sinó sobre el moment i la manera d'explicar-la als santcugatencs.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem