Hem normalitzat fins a tal punt que hem de pagar per tot que ja no ens fem les preguntes adequades. Paguem per la llum, paguem pel gas, paguem per l'aigua... I si un dia ens diguessin que hem de pagar per l'aire? Seria gairebé absurd, oi? De l'aire vivim. I amb l'aigua passa una mica el mateix.
Aquests béns bàsics són essencials per al desenvolupament de la vida humana en societat i no té sentit que hi hagi qui pugui fer negoci amb ells. Endesa va guanyar el 2024 un 154% més que l'anterior, 1.888 M€. Naturgy va fer rècord l'any 2023 amb 1.986 M€. És evident que la xarxa de distribució de l'energia, del gas o de l'aigua s'han de sufragar, però no és menys cert que no té cap mena de sentit que la gestió privada del que és bàsic els impliqui beneficis milionaris mentre es presten serveis deficients.
Ara, el Consell Metropolità de l'AMB comença la privatització del servei de l'aigua en 8 municipis, Sant Cugat inclòs, gràcies al PSC, Junts, PP i VOX. És ben curiós perquè el mandat anterior la mateixa AMB havia encarregat un estudi que determinava la gestió directa, a través d'una empresa pública, com la forma més eficient, transparent i amb garanties en la prestació del servei. El que passa és que les privatitzacions són l'opció preferida per aquells qui, sovint, practiquen les portes giratòries, saltant de la política a l'empresa privada. Aquells qui els mou més l'afany de lucre que els beneficis col·lectius, que prefereixen privatitzar a una gestió realment democràtica. L'aigua i la resta de béns comuns han d'estar sota control públic.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.