Què s'ha fet per millorar la capacitat de decidir de florestans i florestanes?

'Serà fàcil culpar el veïnat de les seves limitacions o dificultats per gestionar les contradiccions pròpies d'una comunitat en moviment'

Ja fa temps, anys, que les veïnes i veïns de La Floresta demanen tenir més capacitat de decidir sobre allò que els afecta com a comunitat. Hi ha raons materials que ho justifiquen, només cal passejar-se pels seus carrers i comparar-los amb els del centre del municipi; però també hi ha raons que potser no són tan visibles, com ho són la voluntat de participar per transformar, per crear, per construir una La Floresta diferent. I així semblava que ho havien entès els partits polítics de Sant Cugat en el debat del març del 2019 on tots reconeixen que l'actual estructura del Consell de Barri no funcionava, que era important que les decisions fossin vinculants.

Més info: El Consell de Poble de La Floresta, lluny de ser una realitat

Quatre anys després, però, la realitat és que cap dels partits polítics de Sant Cugat han estat a l'altura del que s'esperava d'ells. Aleshores tots els partits es van omplir la boca de les bondats de la participació en aquest barri, però cap ha mogut fitxa per a consolidar una manera de treball comunal que omplia d'orgull a florestanes i florestans. Serà fàcil culpar el veïnat de les seves limitacions o dificultats per gestionar les contradiccions pròpies d'una comunitat en moviment, però estaria bé demanar als partits què han fet, què han aportat, sense fer càlculs partidistes, al projecte d'una comunitat que fa temps reclama poder dotar-se d'eines de barri amb capacitat de decidir.

A hores d'ara, a La Floresta només podem comptar amb el que hem construït com a veïnes i veïns, i difícilment trobarem l'empatia necessària perquè, d'ofici, l'administració local es posi a resoldre els problemes del barri.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem