Les Filipines queden lluny

"La Czarina Musni ha hagut de marxar del seu país per la seva activitat pro drets humans"

Les Filipines queden lluny, oi? A milers de quilòmetres. El grup d'Amnistia Internacional a Sant Cugat, però, ha volgut acostar la greu situació de drets humans que travessa el país convidant l'advocada Czarina Musni a una xerrada a l'Ateneu. Penso que és una sort escoltar de primera mà a la nostra ciutat testimonis com el seu: ens recorden que els drets humans s'han de defensar aquí i arreu, ara i en el futur. Sense treva.

A Filipines hi governa Rodrigo Duterte, acusat per l'ONU de dur a terme una autèntica carnisseria, amb milers de morts, en nom de la guerra contra la droga. Duterte defensa l'eliminació física dels addictes, i això ha desembocat en una autèntica cacera a l'home que s'ha cobrat moltes vides, moltes d'elles de menors i nens del carrer.

Per reprimir la denúncia d'aquests fets d'advocats com la Czarina, el govern filipí utilitza tècniques com el red-tagging per intimidar qualsevol que es manifesti en contra de l'administració o en defensa dels drets humans. El red-tagging inclou en llistes negres persones o organitzacions que es mostren crítics amb el govern i són etiquetades de terroristes o "enemigues". És una pràctica perillosa: fomenta desconfiança social en la seva feina i fa créixer les possibilitats que siguin atacades o falsament empresonades.

La Czarina és una dona valenta. Per la seva activitat pro drets humans ha hagut de marxar del seu país, amenaçada, i ara viu a Catalunya acollida per l'Associació Catalana per la Pau. Cal donar suport al seu activisme, un bon exemple de la lluita pels drets humans, una lluita global que ens afecta a tots i a totes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem