Gausac 54

'Elaborar una revista com Gausac no és fàcil, requereix moltes hores de feina i disposar de suficients articles per omplir-la de contingut'

El juny de 1991 dotze persones es reuniren per prendre una decisió important per a la nostra ciutat: constituir el Grup d'Estudis Locals (GEL) «per potenciar i difondre els estudis d'història i d'altres disciplines, en referència fonamentalment a Sant Cugat i el seu entorn».

Als inicis la feina va ser lenta, però es va avançar amb decisió i solidesa. Després d'un treball força laboriós, a inicis de 1993 es presentava una revista, el que ha constituït des d'aleshores el buc insígnia del GEL: Gausac. Es va fer una edició de vuit-cents exemplars, una edició avui exhaurida. Uns mesos després, exactament l'11 de juny de 1993, se signava un conveni amb l'Ajuntament, el primer que signava una entitat local. Aquest conveni, que s'ha mantingut fins avui, és el que ha fet possible l'edició de Gausac.

La revista sempre ha mantingut un nivell alt, es pot dir que s'ha caracteritzat pel seu rigor i bona presentació. A més, cada portada és una obra d'un artista local, la qual cosa ha permès que el GEL avui disposi d'un fons d'art d'una certa consideració. Se'n va fer una exposició a la Casa de cultura entre desembre de 2019 i gener de 2020.

Elaborar una revista com Gausac no és fàcil, requereix moltes hores de feina i disposar de suficients articles per omplir-la de contingut. És per això que des del número 28-29 (2006) la revista passà a ser anual, amb un gruix superior, això sí. A la revista s'han publicat alguns dels premis Joan Auladell per a treballs de recerca de batxillerat, premis que ve oferint el GEL des de fa anys.

El passat 2 de juny es va presentar el número 54. Llarga vida a Gausac!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem