Golf o parc interurbà?

'Encerclades d'autopistes, Sant Cugat i Rubí necessiten una aposta sòlida i verda que les connecti, i el parc interurbà pot ser una bona opció per fer-ho'

El debat sobre la reobertura del Golf de Can Sant Joan s'ha intensificat els darrers mesos, després que l'Incasòl, actual propietari dels terrenys, revelés que vol mantenir la instal·lació esportiva amb un camp més petit, enfocat a formació. Aquests plans topen de ple amb una gens menyspreable demanda ciutadana d'un parc interurbà entre Rubí i Sant Cugat, reclamació que ja va rebre en el seu moment el suport dels dos ajuntaments implicats.

Què ha de prevaldre, en tota aquesta història? Per començar ens hauríem de preguntar si el camp de golf, tancat des de fa més dos anys per mala gestió, és realment una necessitat per a Sant Cugat i Rubí. Ho és? Fa més de tres dècades que l'espai és objecte de reivindicació veïnal, des dels 90, i ara una plataforma ja ha aconseguit més d'un miler de signatures que reclamen un parc, no pas un camp de golf. No és una xifra menor. Una altra consideració és si l'Incasòl (Generalitat) ha de proposar plans diferents dels dos ajuntaments, que ja s'han manifestat.

Però veig una altra qüestió clau en tot aquest afer. Sant Cugat i Rubí, tan properes, han viscut, i encara viuen, d'esquenes. A prop però lluny. Al costat però separades, resultat d'unes comunicacions molt deficients. L'existència d'un parc que connecti per vies verdes els dos municipis podria començar a enderrocar el mur que sembla que hi ha entre les dues ciutats. De la mateixa manera que Sant Cugat i Cerdanyola sí que estan més connectades, ara toca fer-ho per l'altra banda. Encerclades d'autopistes, Sant Cugat i Rubí necessiten una aposta sòlida i verda que les connecti, i el parc interurbà pot ser una bona opció per fer-ho.

 
 
Comentaris

Destaquem