Hi ha vida darrere el Monestir?

Opinions adverses sobre la vida comercial i cultural més enllà del centre de la ciutat, el Monestir

Josep Berenguer, membre Associació de Veïns del Barri del Monestir
“Els barris de Sant Francesc i del Monestir són barris vius i d’integració social”
Oi tant que hi ha vida més enllà del Monestir. Aquest forma part integral del monument més important de Sant Cugat del Vallès. Els barris de Sant Francesc i del Monestir són barris vius i d’integració social. Han crescut amb la migració. Sempre s’ha dit que darrere del Monestir hi havia un barri oblidat pel seu creixement urbanístic, crec que mai s’ha volgut valorar el potencial humà de la seva gent vinguda de tots els punts del país.

És un barri on preval la classe treballadora, la qual està patint una forta crisi. Avui en dia és el barri de Sant Cugat on pots veure comerços de xinesos, pakistanesos, i convivim amb respecte dins de les nostres diferències culturals. És un barri on encara pots anar a passejar per qualsevol carrer i sents que la gent és molt propera. Ens saludem i ens parem per parlar de coses tan senzilles com saber com va tot i preguntar per la família, tots ens coneixem. Tenim un repte, potenciar l’avinguda de Cerdanyola per unir el barri del Monestir amb el centre.

Josep Canals, promotor cultural
“Fa massa temps que portem una creu i ja és hora d’alleugerir-nos d’aquest pes”
L’històric carrer de la Creu s’ha quedat sense comerç familiar, avui han estat el bar la Guatlla i Ofinova, i què dir dels que han tancat a l’avinguda de Cerdanyola. Han passat quatre anys del mandat de l’alcaldessa Mercè Conesa i les seves promeses d’integrar-nos al centre històric. El barri segueix sent el cul-de-sac del vell poble. Portem molts anys lluitant per no ser un barri marginal, però avui tothom parla del pla de vianantització i seguim abandonats. És hora de canviar, ja que l’eix de l’avinguda de Cerdanyola i el carrer de la Creu és la millor entrada a la ciutat, amb el Monestir com a teló de fons, som l’eix comercial natural de l’entrada de la ciutat.

Queden lluny els temps en què teníem l’abocador d’escombraries de tot el poble, “les timbes”. La vianantització del barri ens integraria, mereixem un tracte diferent del que tenim per part dels nostres polítics. Fa massa temps que portem una creu i ja és hora d’alleugerir-nos d’aquest pes, volem creure en els polítics i que ells creguin en el barri per entre tots canviar d’una vegada per totes aquest cul de sac de Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem