Ho vull a prop, ben a prop

'La conserva m’ha fet reflexionar sobre les transformacions dels nostres hàbits de consum'

Aquest matí he anat a can Garrell a comprar unes piles per al comandament de la televisió. M’ha parlat de la poca clientela del dia abans i de què, probablement, la gent prefereix comprar per Amazon o anar a Leroy Merlin. M’ha dit que, definitivament, tancaran la botiga el proper mes d’agost, per jubilació.

On aniré a comprar les bombetes? Molt en temo que la compra de bombetes i làmpades especials es compliqui. Més Amazon? La conserva m’ha fet reflexionar sobre les transformacions dels nostres hàbits de consum.  El món dels llibres és un altre bon exemple. Avui el llibre electrònic està noquejant el llibre de paper. Hi ha qui diu que ja no pot prescindir de la tablet. Però, on estigui un llibre de paper! Quan entres a una casa i mires la seva llibreria,  aquesta, en gran part, t’explica la història intel·lectual del seu propietari o propietària. Anar a una llibreria és un plaer. M’agrada pensar que a les llibreries de Sant Cugat els hi va bé. Visc amb alegria el canvi de seu de Celler de Llibres, perquè pot representar la seva supervivència.

També me n’alegro que l’Axendria hagi tornat a engegar, mereixen que els hi funcioni. M’agrada acostar-me a la Paideia, perquè a part de poder comprar, puc parlar amb la Laura i el Sergi de la darrera novel·la negra que han llegit. Qui parla amb una tablet? Qui pot admirar el llom d’una tablet posada en una prestatgeria? Qui pot resseguir la seva evolució intel·lectual observant els diferents subratllats del llibre en una tablet? Decidit, me’n vaig a comprar llibres.    

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem