Horts urbans

'Els veïns estan molt preocupats per la poca cura i poc respecte per la natura i pel mobiliari urbà que els adjudicataris de la concessió estan demostrant'

L'octubre de 2016 va arrancar l’hort comunitari de Mira-Sol, com a experiència pilot del Programa Cultiva't, i es va aprovar la primera convocatòria per a la utilització temporal de terrenys per a horts urbans. Aquest va ser el tret de sortida d’un model que ha anat agafant embranzida a la nostra ciutat.

Passat tots aquests anys ha arribat el moment de fer balanç i reflexionar de com ha anat l’experiència. Els horts urbans son un bé social per diferents motius, entre d’altres: promou l’agricultura circular i de proximitat, ocupa un espai verd, impossibilita l’edificació, genera aliments sostenibles i ens connecta a la terra.

L’experiència de cadascun d’ells, tot i que tots tenen punts iguals, segurament ha estat diferent. La gran majoria de les entitats adjudicatàries d’aquestes explotacions acostumen a tenir molta cura de l’entorn, cuiden el material i son respectuosos amb el veïnat.

L’excepció potser la trobem a l’hort de l’Andana, situat a tocar de la parada de Sant Cugat de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat. Aquest hort no funciona des de fa molt temps. No hi ha pràcticament res plantat i les entitats adjudicatàries el fan servir majoritàriament com espai per a casals de nens els dissabtes. Aquest cap de setmana passat sense anar més lluny, es van dedicar a plena llum del dia a fer pintades amb insults als murals dins el recinte.

Els veïns estan molt preocupats per la poca cura i poc respecte per la natura i pel mobiliari urbà que els adjudicataris de la concessió estan demostrant. Potser a l’ajuntament ja li convé mirar cap a una altra banda...Així potser tindrà més fàcil tirar endavant el projecte immobiliari que té previst a la zona on ara precisament està l’hort.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem