L'hospital més a prop

'Tothom ha de poder accedir a la salut sense dificultats ni diferències. Aquest és el nostre principi rector i pel que treballem'

Tothom ha de poder accedir a la salut sense dificultats ni diferències. Aquest és el nostre principi rector i pel que treballem. En aquest sentit, hem fet un nou pas reduint el bitllet senzill a l'Hospital de la Mútua, de dues zones a una. La idea és aixecar les barreres per tal que els pensionistes (que tinguin el carnet de pensionista de FGC) puguin accedir a l'hospital a un cost accessible i alhora promocionem el transport sostenible i posem el focus en la necessitat de tenir la salut a prop.

Més info: FGC i l'Ajuntament creen un bitllet reduït perquè els pensionistes vagin a la Mútua

És evident que no és una mesura universal i que segurament l'idoni seria o que el trajecte fos gratuït o que tinguéssim el nostre hospital de referència molt més a prop. Perquè és un dret, evidentment, però també perquè ningú va a l'hospital per gust. La intenció d'aquesta acció, tant nova com estranya per un ajuntament (no ens toca garantir l'accés a la salut sinó a la Generalitat) és facilitar la vida al col·lectiu qui presumiblement hagin de fer més cops aquest trajecte i aprofitar per a posar el focus en el qual creiem que són mancances que s'han de resoldre.

I sí, reforçar la primària, i actualitzar els índexs amb els quals es calculen els trams fiscals i invertir en professionals, no tant en directius. Les conquestes de drets sempre tenen molts graons, però el primer acostuma a ser posar el tema sobre la taula. I llavors ens preguntarem, més sovint, perquè no tenim aquest hospital a prop, què va passar amb les retallades que no s'han revertit, perquè no es prioritza el que ens cuida i ens fa estar sans. Qüestió de principis, com tot. I després, encara tindrem més ganes i forces per a canviar més coses.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem