Humanitat

'Es poden rebutjar els crims horribles de Hamàs de l'octubre i, alhora, oposar-se a la guerra de destrucció i aniquilació empresa pel govern israelià'

"És complicat". A les sobretaules de Nadal segur que ho heu viscut. Molta gent defuig parlar del conflicte entre Israel i Palestina amb aquestes paraules i la veritat és que no és gens agradable abordar-lo, pel dolor, el patiment i la xifra esgarrifosa de morts assolida en poc més de tres mesos. Però cal parlar-ne, també des de Sant Cugat. Per què?

Perquè, per exemple, a la nostra ciutat tenim una comunitat jueva (i també israeliana) que pateix pel centenar llarg de civils segrestats per grups palestins des de l'octubre: des d'aquí la solidaritat i sumar-me a la petició d'alliberament immediat i incondicional.

Perquè l'abast dels bombardejos israelians sobre Gaza està provocant unes xifres de civils morts colpidores, difícils de suportar, i un nivell de destrucció colossal. Perquè arrasar un territori i la seva gent no és solució de res i no portarà ni pau ni seguretat. Perquè saltar-se les normes de la guerra (sí, n'hi ha, i les recull el dret internacional humanitari) hauria de tenir conseqüències jurídiques i penals: gràcies, Sud-àfrica, per no mirar cap a una altra banda i creure en els mecanismes de justícia internacional.

Perquè això no és un partit de futbol, on cal animar cegament un equip. Això va d'humanitat, no es pot abordar des del hooliganisme. És tan senzill com abraçar la humanitat i els drets humans. Sí, no costa tant: es poden rebutjar els crims horribles de Hamàs de l'octubre i, alhora, oposar-se a la guerra de destrucció i aniquilació empresa pel govern israelià.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem